Nieuws
 


Bedevaart naar Maria

terug   

Onthulling monument

Uitnodiging
Onthulling en Inzegening
MONUMENT VOOR ONGEDOOPT OVERLEDEN KINDEREN
Zondag 29 april 2018 na de Eucharistieviering van 9.30 uur op het kerkhof in Zegge
In de loop van 2017 hebben Toos en Kees van der Veeken het idee dat al lang bij hen leefde vorm gegeven. Zij wilden graag een monument op het Zegse kerkhof voor de kinderen die voor de geboorte of kort daarna, zonder gedoopt te zijn, overleden.
Op diverse manieren is er geld ingezameld door Toos en Kees om hun idee te realiseren. En het is hen gelukt!!! Van allerlei kanten kwamen er spontane reacties, werden er ook vanuit totaal onverwachte hoek behoorlijke financiƫle bijdragen bijeen gebracht. Daarnaast heeft de verkoop van door Toos en Kees van zelfgemaakte kaarsen (van de stompjes uit kerk en kapel) en vogelhuisjes voor een behoorlijke financiƫle opbrengst gezorgd.
Door beeldend kunstenaar Cor van Oosterhoud is in opdracht van Toos en Kees een monumentje vervaardigd dat op een speciaal aangelegd pleintje bij de ingang van het kerkhof zijn definitieve plaats zal krijgen. Alle voorbereidingen zijn getroffen en op zondag 29 april zal pastoor Hans van Geel, na de Eucharistieviering van 9.30 uur In de Zegse Maria Boodschapkerk, het beeld inzegenen nadat het door Toos en Kees onthuld is.
Wij zouden het bijzonder fijn vinden om u te mogen begroeten bij deze bijzondere gebeurtenis.
Na afloop kunnen we elkaar onder het genot van een kopje koffie / thee ontmoeten.
Evt. verdere informatie bij Diaken Jan van Steenoven, 0683591622

Geplaatst op: Maandag, 23 April 2018