Nieuws
 


Bedevaart naar Maria

terug   

Diocesane tiener en jongere dag , Laaiend Vuur

Op 2e Pinksterdag , maandag 21 mei 2018, vind er weer de jaarlijkse Diocesane tiener en jongere dag plaats Laaiend Vuur! Of je nu vormeling bent ,op de middelbare school zit , of studeert of werkt jij bent voor deze dag heel speciaal uitgenodigd.
Laaiend Vuur is enkele jaren geleden opgezet door de jongerengroep in Roosendaal, en nog steeds wordt deze dag jaarlijks gehouden. Het vindt plaats in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Kade 23, en het aangrenzend klooster, de binnenplaats, en tuin. De dag staat geheel in het teken van Pinksteren en de H. Geest. Dit jaar zal er ook speciale aandacht zijn voor Maria, met het oog op de nieuw ingestelde gedachtenis van 'Maria, Moeder van de Kerk'.

Gevarieerd programma We beginnen de dag samen met een heilige mis om 11.00u (kerk open vanaf 10.45u), waarin bisschop Liesen voorgaat. In de mis zullen tieners en jongeren een actieve rol spelen, zo worden de liederen bijvoorbeeld verzorgd door Jongerenkoor Baarle. Na de verzorgde ‘Brabantse lunch’ begint er om 13.15u een apart programma voor tieners en jongeren. De tieners zullen op inhoudelijke én actieve wijze aan de slag gaan met het thema van Pinksteren, voor de jongeren is er een lezing met verwerking. Rond 15.30u wordt er weer gezamenlijk afgesloten met een moment van gebed, en wat te drinken en snacks. Laaiend Vuur is om 16.30u afgelopen
Aanmelding Deelname aan deze dag is gratis, je mag een vrijwillige bijdrage geven. De dag is bedoeld voor tieners en jongeren vanaf vormselleeftijd - 30 jaar. Aanmelden is mogelijk t/m 17 mei via de website, het FB event op de pagina Jong Bisdom Breda, of een email naar jong@bisdombreda.nl (ook voor groepsaanmelding). Natuurlijk is het ‘t leukst als je er de hele dag kunt zijn, maar als je maar een gedeelte kunt komen mag dat ook, geef het dan even aan bij je aanmelding. Als je het leuk vindt om mee te helpen in de mis als bijv. lector kun je dat ook erbij zetten.
Voel je vrij deze uitnodiging door te sturen aan andere tieners en jongeren die je kent, of hen persoonlijk te vragen om mee te komen. Als je verder nog vragen hebt kun je altijd een email sturen.

Hopelijk tot ziens op 2e Pinksterdag bij Laaiend Vuur!

Geplaatst op: Maandag, 7 Mei 2018